Over mij

LennekeIn 1979 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vormgeving te Tilburg. Ik heb vervolgens 9 jaar in het onderwijs gewerkt. Eerst als docent Handvaardigheid op een Mavo/Havo Scholengemeenschap in Maassluis. Daarna als docent Etaleren en Reclametekenen op een MBO in Breda.

 

Sinds 1991 ontwikkel ik mijn eigen beeldend proces.
Sleutelwoorden van dit werkproces zijn: kijken, vinden, ontdekken, experimenteren, associëren, beleven, kiezen, verdiepen. Van hieruit ontstaan mijn thema’s.

De onderwerpen van de thema’s ontstaan ook door mijn fascinatie van onverwachte materiaalcombinaties, persoonlijke ervaringen en maatschappelijke betrokkenheid. Soms gaat dat samen met een filosofische knipoog.
Ik werk de onderwerpen uit d.m.v. combinaties van organisch materiaal met zink, hout, steen, geroest metaal, glas, klei, papier, bewerkt vilt. Het zijn vaak materialen met een eigen geschiedenis. Ze krijgen door mijn verwerking een nieuwe identiteit.
De ruimtelijke composities en objecten zijn soms grillig, dan weer eenvoudig. Vooral de laatste jaren breng ik het beeld terug naar de essentie. Ik nodig de toeschouwer uit om dichterbij te komen en opnieuw te kijken en te ontdekken. Het verhaal gaat een eigen leven leiden en er komt steeds meer ruimte voor interactie.

 

Samenwerkingsverbanden met andere disciplines inspireren mij steeds tot uitdagingen en vernieuwing. (plantaardige vormgeving, schilderkunst, modedanskunst, theater, glaskunst, interactieve kunst)

 

Door het geven van workshops in eigen atelier en op locatie heb ik de mogelijkheid om mensen enthousiast te maken in hun eigen creatieve mogelijkheden en ontdekkingen.